English / German / Norwegian

Presseklipp

[ Neste side -> ]

 ”Det er ingen tvil om hvem som var festens store stjerne tirsdag. Enkelt, elegant og naturlig inntok unge Marita Kvarving Sølberg podiet og sendte vakre, velpleide og uhyre velformede soprantoner utover de 750 tilhører. Med en utstråling som nådde helt til bakerste benk i Elverumshallen og som sjarmerte i senk de som satt på de første radene, delte hun rundhåndet ut fra operettens vakre verden. ….Marita Kvarving Sølbergs utrolig elegante sang var ubeskrivelig vakker der hun lokkende og lekende dro oss inn i kjærlighetens og flørtens verden.”

Likevel var det Marita Kvarving Sølberg som skapte de største høydepunktene. Menneskestemmen står alltid i en særstilling. Men her var det i tillegg en bekreftelse på at noen bedre norsk sopran til å takle Händels arier finnes nok neppe, i hvert fall ikke når det gjelder å kombinere stor, varm klang med en lekende letthet på den mest virtuose måte. Akkurat det krever Händel, og derfor er det også så svært få som behersker akkurat dette repertoaret. (Hroar Klempe, Adresseavisa, 6. desember 2001)

”Det er få norske sangere som i den grad greier å gjøre arier fra barokken med en så stor overlegenhet som henne (Marita Kvarving Sølberg). Det gjelder for øvrig internasjonalt også. Her har hun sin aller største styrke. Og det finnes ingen konkurranse. Barokkens utsmykninger kan høres unnselige ut men de krever alt av en sanger. Her var det ingen problemer. I tillegg til at alt satt som støpt , ble musikken fylt av karakter og uttrykk. En sjelden kombinasjon i denne musikken.” (Hroar Klempe, Adresseavisa 9.januar 2004) >>>