English / German / Norwegian

Biografi

[ Neste side -> ]

MARITA KVARVING SØLBERG  f 22.03.1976

Marita Kvarving Sølberg fikk sitt gjennombrudd da hun som første og hittil eneste norske sanger vant Dronning Sonjas internasjonale konkurranse i 2001. Jurymedlem Ingrid Bjoner uttalte den gang at Marita har en fantastisk vakker stemme med store utviklingsmuligheter.

Etter seieren i 2001 har Marita sunget med samtlige norske orkestre. Blant disse Kringkastingsorkesteret, Filharmonien i Bergen, Trondheim symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og Oslo Filharmoniske orkester. Hun er jevnlig å høre i recitaler, konserter, oratorier og operaer over hele Norge.

Internasjonalt har hun gjentatte ganger gjestet orkestre og operaer i land som Tyskland, Danmark, Russland, Spania, Nederland, USA og Israel. Hun har blant annet sunget ved opera Liceu i Barcelona (2004), Teatro Real i Madrid (2004), Marinskijteatret i Russland (2005). Internasjonalt er hun mest kjent for sin tolkning av ”Solveig” i ”Peer Gynt”.

I 2002 debuterte hun ved Den Norske Opera hvor hun gjorde rollen som Pamina i Tryllefløyten. Hun høstet svært gode kritikker for sin tolkning av rollen og enkelte mente at hun var den beste Pamina operaen hadde hatt. Senere har hun spilt ”Solveig” i Den Norske Operas internasjonale turnèoppsetning av ”Peer Gynt” . Våren 2006 synger hun  ”Marzelline” i ”Fidelio” og ”Pamina” i ”Zauberflöte ved Den Norske Opera. >>>